RSS

Tuesday, March 29, 2011

Rehlah Madanianz '09

بسم الله الرحمن الرحيم

Pada 23 Mac yg lepas, ana dan sahabat-sahabat madanianz '09 (pljr madinah batch 2009) telah mengadakan satu rehlah ke 3 tmpt iaitu Badar, Yanbu' dan Haasi. Sebenarnya kami tlh merancang rehlah ni sebulan yg lepas. Dgn izin ALLAH, akhirnya ia dpt dilaksanakn juga.

Seramai 25 org yg mengikuti rehlah ini (madanianz '09 berjumlah 29 org) dan kami ke sana dgn menaiki 5 buah kereta. Kami brtolak dr universiti pd pkl 2.30 ptg.

(3 chevrolet, 1 suzuki & 1 kia)

Tempat pertama yg kami singgah adalah Badar. Di sini kami melawat perkuburan syuhada' Badar dan kemudiannya kami mendaki bukit pasir.

(di hadapan perkuburan Badar)

(bukit pasir di Badar)


(sempat membuat 'love' kt bukit pasir)

Selepas itu kami meneruskan prjalanan ke destinasi seterusnya iaitu Yanbu'. Di sini, aktiviti kami cuma BBQ dan borak-borak. Kami juga brmalam di tepi pantai.

(juadah kami: kambing bakar, ayam bakar & sosej bakar)

(borak-borak sambil minum teh)

(brgambar pd keesokan paginya)

Keesokan harinya pula, kami meneruskan perjalanan kami ke Haasi. Jarak antara Yanbu dan Haasi memakan masa selama 1 jam dgn menaiki kereta. Di sini, aktiviti kami brtambah menarik iaitu mandi pantai dan 'snorkelling'. Byk batu karang yg cantik-cantik yg kami dpt lihat di sini. Bg ana, ia merupakan pengalaman yg sggh berharga dan tak dpt dilupakan.

(tgh bersiap-siap utk mandi)

(air yg jernih & sejuk)

(brgambar sblm pulang ke Madinah)

Setelah penat mandi-manda dan 'snorkelling', kami pn pulang ke Madinah. Alhamdulillah, kami sampai di Madinah dgn selamat pd pkl 5 ptg.

No comments: